Hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen

Hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen

På Hive Creatives är vi övertygade om att en hälsosam och balanserad livsstil är nyckeln till kreativitet och produktivitet. För att stödja våra medarbetares välmående erbjuder vi en rad olika hälsosamma aktiviteter, från avancerad teknik för breath work till uppfriskande naturupplevelser. Här är en inblick i hur vi arbetar med hälsa på vår arbetsplats.

 

Breath work på kontoret

Att integrera breath work på arbetsplatsen har många fördelar som direkt påverkar både individuellt välmående och den övergripande arbetsmiljön:

  • Minskad Stress: Regelbundna breath work-sessioner hjälper till att minska stressnivåerna och skapa en mer avslappnad arbetsmiljö.
  • Ökad Fokus och Produktivitet: Genom att förbättra koncentrationen kan medarbetarna arbeta mer effektivt och produktivt.
  • Bättre Mental Hälsa: Breath work kan bidra till att förbättra den mentala hälsan, vilket leder till ökad tillfredsställelse och engagemang i arbetet.

På Hive Creatives ser vi breath work som en integrerad del av vår företagskultur. Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö där våra medarbetare känner sig stödda och uppmuntrade att ta hand om sin mentala hälsa

Yoga och Meditation

För att ytterligare främja mental och fysisk hälsa, erbjuder vi regelbundna yogapass. Yoga är känt för sina många hälsofördelar, inklusive ökad flexibilitet, styrka och mental klarhet. Våra yogaklasser är utformade för att passa alla nivåer, från nybörjare till erfarna utövare, och hjälper våra medarbetare att slappna av och återhämta sig från en hektisk arbetsdag.

Technologi och Hälsa

Vi erbjuder även möjlighet att testa på den senaste tekniken och på kontoret kan man låna lite olika prylar.  Mendi headband och muse är exempel på två sådana saker man kan låna och testa. 

Mendi Headband: Denna innovativa enhet mäter hjärnaktivitet och hjälper användaren att träna hjärnan genom biofeedback. Med regelbunden användning kan Mendi bidra till förbättrad koncentration och minskad stress. Vi uppmuntrar våra medarbetare att använda Mendi under arbetsdagen för att skapa en lugnare och mer fokuserad arbetsmiljö.

Muse: Muse är en annan fantastisk teknik vi använder, som fungerar som en personlig meditationsassistent. Muse mäter hjärnaktivitet och ger realtidsfeedback under meditation, vilket gör det lättare att uppnå en djupare och mer effektiv meditation. Genom att erbjuda Muse-sessioner på arbetsplatsen hjälper vi våra medarbetare att hitta sitt inre lugn och öka sin medvetenhet.

Löpning 

Vi uppmuntrar även våra medarbetare att delta i löpning, både som en individuell aktivitet och genom organiserade löpgrupper. Löpning är en utmärkt form av kardiovaskulär träning som kan förbättra uthållighet och mental hälsa. Genom att springa tillsammans stärker vi inte bara kroppen utan också lagandan och samhörigheten inom teamet.

Naturupplevelser

 och yoga, tror vi starkt på kraften av naturen och fysisk aktivitet. Vi uppmuntrar våra medarbetare att delta i olika aktiviteter som främjar både fysisk och mental hälsa.

Skogsutflykter och Naturvandringar: Vi organiserar regelbundna utflykter till skog och natur där medarbetarna kan njuta av frisk luft och naturlig skönhet. Studier visar att tid i naturen kan minska stress och förbättra humöret, och vi ser dessa utflykter som ett utmärkt sätt att främja välbefinnande och teamkänsla.

Traditionellt Gym: För dem som föredrar mer strukturerad fysisk aktivitet, erbjuder vi medlemskap och subventioner till lokala gym. Regelbunden träning är inte bara bra för kroppen, utan också för sinnet, och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att hitta en träningsform som de tycker om och kan hålla fast vid.

En Holistisk Syn på Hälsa

På Hive Creatives strävar vi efter en holistisk syn på hälsa, där både kropp och sinne får den uppmärksamhet de behöver. Genom att kombinera teknologiska lösningar som Mendi och Muse med naturupplevelser och traditionell fysisk träning, skapar vi en arbetsmiljö där våra medarbetare kan blomstra både professionellt och personligt.

Vi tror att investeringar i hälsa och välmående inte bara förbättrar arbetsresultat, utan också skapar en mer harmonisk och tillfredsställande arbetsplats. Genom att erbjuda dessa olika verktyg och aktiviteter visar vi vårt engagemang för våra medarbetares långsiktiga välmående.

Slutord

På Hive Creatives är vi stolta över vårt fokus på hälsa och välmående. Vi kommer att fortsätta utforska och integrera nya metoder och teknologier för att säkerställa att våra medarbetare alltid har de bästa förutsättningarna för att må bra och prestera på topp. Tillsammans bygger vi en hälsosam och inspirerande arbetsplats där kreativitet och produktivitet kan blomstra.

Visa fler

01

02

03

Meta Ads lanserar beta-integration med Google Analytics 4
Vad är skillnaden mellan UX, UI och CX?
Den stora Google-läckan: Vad betyder den för SEO-världen?